Lekker Wachten

Lekker Wachten is een tastbare, fysieke campagne. De campagne is een dialoogstarter om de mening van de reiziger te peilen.

 

Wij als Boyscout Designer gingen het gesprek aan en vroegen de gebruikers om hun mening, verbeterpunten en idee├źn op een laagdrempelige manier. De gebruikers zijn immers de experts en zullen tijdens het wachten wellicht al eens nagedacht hebben over mogelijke verbeteringen.

 

Waar moet een busstation, een publieke wachtplek aan voldoen om reizen met het openbaar vervoer aangenamer te maken? Wat is er nodig op een busstation om de meeste gebruikers, maar met name de jonge gebruikers een aangenamere beleving te geven tijdens het wachten?


Om de mening van de reiziger op te halen hebben we verschillende online en offline interventies (dialoogstarters en data-verzamel installaties) geplaatst. Daarbij hebben wij verschillende wensen van de reiziger uitgewerkt tot prototypes om deze direct te testen bij de gebruiker van het busstation. Zo kregen we verassende antwoorden en reacties en merkte de reiziger dat er echt wat ging veranderen. Samen met de reiziger hebben wij een toepasselijk advies ontwikkeld wat het busstation en de reis aantrekkelijk zal maken

 

Wij zijn drie maanden actief op locatie aanwezig geweest waarbij we middels een kwalitatief en kwantitatief onderzoek input hebben verzameld. De verzamelde data is uiteindelijk gebundeld in een digitaal advies combineerd met de visie van Boyscout Designer.

 

Het rapport is HIER te bekijken.

Het digitaal toegankelijke rapport is HIER te bekijken.

 

This project is a collaboration with Connexxion, Provincie Zeeland en Gemeente Terneuzen

 

This project is commissioned by Provincie Zeeland

Wachtruimte vooraf Busstation Terneuzen
Wachtruimte na aanpassingen Boyscout Designer Busstation Terneuzen

Before

After

Halte Held Remi deelt koffie uit, houd een oogje in het zeil en raapt de propjes op rond het busstation.
Halte Held Remi op de foto met de gedeputeerde van de provincie Zeeland, Harry van der Maas
Wacht jij lang op de bus?
Wacht jij lang op de bus?
Interventie 1 - wachttijd beleving - design

contact:

Kanaaldijk Noord 57C - 5642 JA Eindhoven
Tel:  +31 6 21 69 24 52

Email:  info(@)boukebruins.nl