Stelling-kast Circulair onderzoek

Eind 2018 hadden bezoekers van het Inwonersplein van de gemeente Eindhoven de mogelijkheid om te reageren op vragen over het verduurzamen van gemeentelijke gebouwen middels een speciale
kast. De kast bestaat uit voormalige lockers die zijn opgeknapt en verbouwd tot onderzoeksobject.

 

De lokale ontwerpers van Boyscout Designer vormen het brein achter de kast. In samenwerking met Studio Daan wubben is het eerste onderzoek gerealiseerd. Ze voeren in opdracht van de gemeente Eindhoven en !MPULS een onderzoek uit naar wat burgers weten van het verduurzamen van gebouwen en hoe ze staan tegenover de ontwikkeling van het Stadhuisplein. Dat onderzoek vindt plaats binnen het project ‘Slim Verduurzamen Gemeente Gebouwen’ waarin gemeente Eindhoven en !MPULS de komende 10 jaar schouder-aan-schouder werken om zeven gemeentelijke panden te verduurzamen.

 

Bewust is gekozen voor een bestaande kast die kon worden opgewerkt tot bruikbare kast voor dit onderzoek. De kast zal dan ook na gebruik als onderzoek object een vaste plek krijgen waar die het hardst nodig is. Circulariteit speelt namelijk een belangrijke rol binnen het verduurzamingsproject. Er wordt onder andere gestreefd naar 95% hergebruik van vrijkomende materialen. Zo is in de Stadhuistoren een groot deel van de oude materialen weer teruggebracht in het interieur. Systeemplafonds zijn bijvoorbeeld ingezet als gevelisolatie en van houten binnendeuren werden kasten gemaakt.

 

Stelling kast is een project geïnitieerd door Bouke Bruins waarbij hij de komende 10 jaar, elk jaar een samenwerking aan gaat met een nieuwe ontwerper.

 

De eerste stelling kast is ontworpen door Studio Daan Wubben

 

 

2018/2019

A Boyscout Designer intervention in collaboration with Daan Wubben


Stellingkast is commissioned by !IMPULS

contact:

Avignonlaan 13 - 5627 GA Eindhoven
Tel:  +31 6 21 69 24 52

Email:  info(@)boukebruins.nl